zaterdag 4 oktober 2008

De campingbaas

Goedemiddag! Kunnen vinden? Ja het staat goed aangegeven he, oh! uit het ANWB camping boek! ja dat is altijd duidelijk ja, ik heb wel slechtere gidsen gelezen. Of er plek is? even in de computer kijken...ben gisteren heel de dag bezig geweest achter op het land. Wat probleempjes met de scharnieren van de deuren en er waait steeds wat zand in de toiletblokken. Effe kijken...[type][type][type][type][F7][Save]
Ja joh! ik heb nog een paar plekkies! bij paaltje 61 kun je gaan staan...wat? ja hoor, water is er ook, kijk maar, computer geeft aan dat de plaatsen ernaast ook vrij zijn, dus als je straks even doorgeeft waar je exact staat, dan hoor ik het wel. Als je morgenochtend stokbrood wilt moet je het voor 17:00 effe doorgeven bij Ahshida bij de receptie.

Oh..1 ding...we hebben wat klachten gehad van de camping verderop, geluid draagt nogal in deze omgeving naar het schijnt dus hou het alsjeblieft een beetje rustig ok? Hebben jullie een ANWB pas? ACSI? krijg je 10% korting op de hondenkapper een eindje verderop.

Fijne dag verder!
wat? nee, geen probleem! pinnen, chippen, chipknip, you name it! anders schrijven we het gewoon even op, betaal je later gewoon, komt er wel een kleine toeslag op maar dat is echt bijna niets, er zijn landen waar je alles op kunt laten schrijven, daar kun je zelfs op laten schrijven wat je op hebt laten schrijven! en die laten dat dan ook weer opschrijven! en als het dan uiteindelijk fout gaat dan betaald iedereen een beetje en komt alles weer goed. snappie? kapitucommunialisme heet dat geloof ik, maar daar hebben we hier in Libie gelukkig geen last van. Heel ander verh...wat? oh, hebben jullie honger, snel eten dan!
Smakelijk alvast he! het waait vandaag uit het oosten, dus is zou aan de andere kant van je auto gaan zitten, dat zand kruipt tot in je onderbroek. Misschien dat ik straks nog wel even langskom, kijken hoe jullie staan. Als je dit labeltje even op het campingpaaltje kunt vastmaken? Er kan wat zand over het paaltje gekomen zijn.

Morgen is het trouwens bingo. Manon komt ook.

dinsdag 30 september 2008

Tele2



Oh ja, Mochten jullie plots het zotte idee krijgen ons (Maria dan hé, want Brian heeft er geen) een sms te sturen, vergeet het ... geen netwerk mogelijk met een Tele2 abonnement hier !

zondag 28 september 2008

Maria zit weer in de kroeg...

Bijna weekend. Vanaf Douz hebben we de snelste (makkelijkste) route door de woestijn genomen. Erg leuk om vast te stellen dat Dagobert heel wat in z'n mars heeft, maar uiteraard speelt de bestuurder ook een erg belangrijke rol .... dus werd het weer enkele malen graven en zandscheppen .... ook leuk :-(

Ksar (Ouled Soltane)
Ksar Ouled Soltane
Maar gelukkig toch op tijd want in het weekend was het ladies night in Ksar (Ouled Soltane). Dit is een oud graanschuur complex omgebouwd tot het Statums Eind van Tunesië. Er is een ware strijd aan de gang tussen de brouwerijen.
3 keer raden in welke kroeg je Maria kunt vinden.

Matmata (ماطماطة القديمة Maţmāţat-al-Qadīmah)

In Matmata sliepen we in ondergrondse berberwoningen (Troglodyte - woningen). Onze gastvrouw (hierboven) maalde het graan voor 't brood overdag. Dat doet ze alleen als er toeristen zijn. Die gooien dan geld in het bakkie (dan gaat ze aan) en als ze weg gaan dan kapt ze er mee en verstopt ze snel het meeste kleingeld in d'r jurk.
Toeristen bedankt, wij hebben nu lekker gratis brood !
Met deze laatste Tunesische cultuurpunten op zak brachten we onze laatste dagen rustig op Djerba door.

Libië (ليبيا‎ Lībiyyā)
Volkswagen type2Volkswagen type2
Onze gidsen: Abdalla (links) en Mabrouck (andere links) in hun Volkswagen Transporter T2.

We zijn nu in Libië (in Tripoli), land van Kadafi en dat zullen we geweten hebben. We zijn volgens onze gidsen verplicht hier wat blijven rondhangen tot na de Eid Al Fitr (Einde van de Karim - Ramadan) en moeten s'avonds meegenieten van de heerlijke maaltijden, die zijn vrouw bereidt en in het gastenverblijf slapen. Erg gastvrij die Lybiërs.
Juist daarom is er de drang om ook nog wat samen in het zand gaan spelen. Dus willen we morgen met de gidsen Abdalla en Mabrouck, bekend van back to the future, naar de kroeg en als ze flink beschonken ze trachten te overtuigen dat we graag even zonder gidsen willen zijn - gewoon effe kamperen en genieten van rust, zee en ruines. Uiteraard zonder hun gastvrijheid af te wijzen en dus wordt het diplomatisch glazen vullen deze avond.
...
Oh ja, Mochten jullie plots het zotte idee krijgen ons (Maria) een sms te sturen, vergeet het ... d'r batterij is plat en oplaadpunten die zijn er hier niet (?).